Möbler & inredning

Vi hjälper dig att ge eget liv till möbler & snickerier

Möbler & inredning

Trä är ett material som erbjuder fler möjligheter än vad många tror. Med hjälp av slippapper, fantasi och våra produkter kan du göra underverk med nästan vilken träyta som helst. På Herdins har vi tagit fram en serie Betsprodukter som hjälper dig att ge nytt liv till gamla möbler och snickerier, eller skapa en egen känsla hos nya träföremål. I träbehandlingsskolan visar vi hur du använder våra betser och vilken bets du ska välja. Om du fortfarande känner dig osäker kan du ställa dina frågor och se våra svar på andra kunders funderingar kring behandling av möbler och snickerier.

Bets

Förbehandla

Tänk på att alltid tvätta av ytan med Herdins linoljesåpa så att du får en ren yta innan du påbörjar behandlingen. Har underlaget fläckar som inte går bort med såpa måste du slipa ytan innan du behandlar den. När du använder slippappret öppnar du dessutom upp ytan och gör det lättare för betsen att tränga ned i underlaget. Är ytan lackad eller målad sedan tidigare måste du också slipa bort resterna av den gamla behandlingen innan du påbörjar betsningen.  

Färga

Bets är en genomskinlig lösning av färgämnen som tränger ned i underlaget och färgar det. Eftersom betsen har hög transparens förstärker den träets ådring och struktur istället för att täcka över den som vanlig målarfärg. Det gör att du behåller träkänslan samtidigt som du förstärker underlagets lyster. På Herdins har vi tagit fram fyra olika betser, alla med unika egenskaper, skräddarsydda för att möta ditt behov.


Ditt projekt - Möbler & inredning - ctl00_cph1_f_059-jpg_Image2
Ditt projekt - Möbler & inredning - ctl00_cph1_f_057-jpg_Image2
Ditt projekt - Möbler & inredning - ctl00_cph1_f_055-jpg_Image2
Ditt projekt - Möbler & inredning - ctl00_cph1_f_051-jpg_Image2

Skydda

För att öka materialets slitstyrka ytterligare rekommenderar vi att du efterbehandlar den betsade eller laserade ytan med någon av våra skyddande produkter, Betslack och Betslack Aqua. Betslack Aqua är en slitstark vattenburen klarlack för såväl trärena som betsade ytor inomhus. Den är snabbtorkande, luktsvag och enkel att arbeta med. Betslack är en speciallack för betsade eller obehandlade ytor, om du behandlat underlaget med Herdins Äkta bets måste du efterbehandla ytan med Herdins Betslack.


Ditt projekt - Möbler & inredning - ctl00_cph1_f_herdins-hardvaxoljautansplach-1l-jpg_Image4
Ditt projekt - Möbler & inredning - ctl00_cph1_f_104304-jpg_Image4
Ditt projekt - Möbler & inredning - ctl00_cph1_f_102098-jpg_Image4
Ditt projekt - Möbler & inredning - ctl00_cph1_f_102090-jpg_Image4

VÅRDA

Herdins Vaxolja är avsedd för ytbehandling av oljebetsade eller trärena ytor inomhus. Den ger en skyddande yta och förhöjer djupet i kulören samtidigt som den ger ett ytskydd med bra resistenta egenskaper. Vaxoljan lämpar sig bra både för stora och små ytor. Herdins Teakolja är en specialolja som bevarar ädelträets lyster och tar bort gråheten i uttorkat trä. Den lämpar sig utmärkt för trämöbler inomhus.  

 

Ditt projekt - Möbler & inredning - ctl00_cph1_f_vaxolja-jpg_Image6
Ditt projekt - Möbler & inredning - ctl00_cph1_f_104251-jpg_Image6
? Behöver du hjälp?Prova att söka i våra vanligaste frågor & svar