Tak & Panel matbord för familj

Ljusa upp dina tak och paneler!

Skapa en härlig känsla med vår lasyr Tak & Panel, där träets naturliga ådring och struktur finns kvar.

Ett vackert innertak är ett lyft för varje rum på samma sätt som en vacker träpanel ger en fin kontrast till husets övriga innerväggar.

 

Våra produkter:

Herdins Tak- och PanelvittHerdins Tak & Panel

En lasyr som är miljömärkt, droppfri, vattenburen och enkel att arbeta med. För obehandlat eller tidigare lackerat barrträ inomhus. Den förebygger och bromsar så kallad gulning och ger en ljus sidenmatt yta. Läs mer om Herdins Tak & Panel.

 

Om du använder Tak & Panel på en yta där du behöver extra ytskydd rekommenderar vi att du efterbehandlar den laserade ytan med någon av våra skyddande produkter.

Herdins Betslack Aqua

Betslack Aqua är en slitstark vattenburen klarlack för såväl trärena som betsade och laserade ytor inomhus. Den är snabbtorkande, luktsvag och enkel att arbeta med. Läs mer om Herdins Betslack Aqua.

Spela video

Herdins Träbehandlingsskola Tak & Panel

Längd: 5m 01s

Lasera tak och panel

Här nedan följer en kort guide för hur du laserar med Herdins Tak & Panel. 


1. Förbered ytan

Lackerade ytor ska rengöras med målartvätt eller ett fettlösande allrengöringsmedel. Efter rengöring tvättas ytan av med vatten för att neutraliseras. Var noga med att ytan får torka ordentligt innan laseringen påbörjas. Trärena ytor och ytor där lacken har börjat flagna behöver slipas med slippapper. 

2. Behandling

Rör om lasyren ordentligt och låt den vila ett par minuter. Om du har flera förpackningar, så blanda ihop dessa för att utjämna eventuella glans- och nyansskillnader. Applicera lasyren med en mjuk lackpensel. Arbeta systematiskt i träets längdriktning med 2-3 brädor åt gången. Avsluta aldrig mitt på en bräda. Behandla alltid 2 ggr, låt torka 12 timmar mellan strykningarna.

3. Efterbehandling

Om du efter de 2 strykningarna vill ha en vitare och mer täckande yta kan du lägga på ytterligare ett lager. Ingen speciell efterbehandling krävs.

4. Underhåll

Ytor behandlade med Tak & Panel kan vid behov rengöras med en fuktig trasa.