Om Herdins

På Herdins är vi experter på att färga och skydda trä och textil. Vilket kanske inte är så konstigt när vi arbetat med det i över 200 år!

Herdins är ett familjeföretag

Vår verksamhet har funnits betydligt längre men sedan år 1850 är vi ett familjeföretag, något vi är stolta över. Och det märks på vår arbetsplats, vi har högt i tak och ett personligt engagemang i våra kunders projekt, där vi delar med oss av vår kunskap och besvarar eventuella funderingar. 

Målet för oss – och det vi brinner för, är att se våra kunder lyckas med de projekt som de tar sig för. Vare sig de är nybörjare, proffs eller någonstans däremellan.

Anor från 1700-talets Falun

Vi har vår verksamhet placerad i Falun, Dalarna, Sverige. Det är här vår historia börjar, i mitten av 1700-talet, och det är här vi än idag utvecklar, producerar och marknadsför våra produkter. 

På plats i Falun kan vi se våra produkter tillverkas. Utöver produktion är det här vi har vårt kontor, vår kundsupport och vårt laboratorium. Det är här vi tar emot råvaror och det är från vårt lager vi skickar våra färdiga produkter, till butiker i Sverige och Norden. 

Välkommen till Herdins Färgverk

 Flera varumärken under samma tak

Ett företag som närmar sig 300 år utvecklas såklart i takt med att övriga omvärlden utvecklas. Därför har vi idag ett brett utbud av produkter för trä, textil och kemtekniska produkter som rengöring och kroppsvård hos oss på Herdins. 
 
Företagsnamnet Herdins är det starka varumärket inom ytbehandling trä och textilfärg. Men vi har också andra starka varumärken i vårt sortiment, som Imprenex, MP52, Verda, AVA och Dr.Beckmann. 
 
Vi vill att vårt produktsortiment ska möta marknadens behov av specialprodukter som hjälper människor att underhålla, rengöra och försköna i vardagen. Produkterna ska tillverkas för att ge så låg miljöbelastning som möjligt och vi ska också eftersträva ständiga förbättringar för att förebygga föroreningar.
 

”Vi utvecklar och marknadsför starka varumärken av nischkaraktär inom ytbehandling trä, textilvård, hushållsprodukter och kroppsvård.” 

Sara Ekblom, VD på Herdins Färgverk

I en butik nära dig

Så många konsumenter som möjligt ska lätt kunna hitta våra produkter på sitt vanliga inköpsställe. Genom goda relationer med handelns olika aktörer täcker vi svensk dagligvaruhandel, färg-, järn- och byggfackhandel.