Hängande textilier inspiration

Kom igång med Textilfärg

Använd Herdins textilfärger för att liva upp dina gamla textilier – här går vi igenom hur!

Det är enkelt att färga och förnya med textilfärg. Antingen om du gör det för att liva upp en gammal favorittröja eller för att gardinerna ska följa de senaste inredningstrenderna.

Här beskriver vi våra olika produkter för infärgning och återfärgning av textilier. För att du snabbt ska se vilken produkt som passar ditt textilprojekt bäst.

 

Våra produkter:

Läs mer om våra infärgande textilfärger nedan!

Herdins Textile Colour natural fibreHerdins Textile Colour Natural Fibre

En reaktiv flytande textilfärg som ger en tvättäkta infärgning av bomull, lin och viskos. Färga enligt textilens tvättråd. Ett paket räcker till 500-1500 g textil, beroende på önskad nyans. Läs mer om Herdins Textile Colour Natural Fibre.

 

 

Herdins Textile Colour multi fibreHerdins Textile Colour Multi Fibre

Färgar flera olika material, bland annat bomull, lin, viskos, ylle, siden och polyamider (nylon). Räcker till 250-500 g textil, beroende på önskad nyans. Kräver en högre temperatur vid infärgning. Läs mer om Herdins Textile Colour Multi Fibre.

 

För de svarta eller vita plaggen som behöver fräschas upp och återfärgas har vi följande produkter:

Herdins Wash It Back blackHerdins Wash it back! Black

Tvättar och återfärgar plagget i ett moment. Ger snabbt tillbaka den svarta färgen hos textilier som är av bomull, linne eller viskos. Läs mer om Herdins Wash it back! Black.

 

Herdins Wash It back whiteHerdins Wash it back! White

Tvättar och bleker plagget i ett moment. Få tillbaka vitheten och lystern hos textiler som blivit gråa eller gulnat med tiden. Innehåller inga parfymer eller optiska vitmedel. Läs mer om Herdins Wash it back! White.

Färga i maskin med Textile Colour Natural fibre

Med vår textilfärg ”natural fibre” kan du välja mellan att färga i maskin eller för hand. Här nedanför hittar du en guide till hur du färgar dina textilier i tvättmaskinen!
 

OBS! Tänk på att alltid läsa igenom hela bruksanvisningen i förpackningen innan du börjar färga dina textilier. 

Inspiration

Oavsett om du väljer att färga dina textilier i maskin eller för hand så finns det olika sätt att skapa mönster. Väljer du att färga för hand så går det att använda sig av en teknik som heter ”Dip dye”. Det går helt enkelt ut på att doppa textilen i färgen, för att färga in delar av textilen, och skapa spännande mönster. Nedan ser ni inspiration från Johanna som driver @snickargladjen på Instagram. Hon har använt vår textilfärg Natural fibre ”mörkblå” för att färga sina dukar.

Hitta mer inspiration till ditt textilfärgsprojekt hos Snickarglädjens Veranda!

Batik / Tie-Dye är en teknik där du med hjälp av gummisnoddar eller snören knyter tyget i olika mönster. Testa dig fram med olika knyttekniker för att göra unika mönster.

I vår Fiberguide kan du läsa mer om vilka material som går att färga med Herdins Textile Colour Natural fibre och Multi fibre.