Såpskurade golv – utomhus!

Linoljesåpan är en fantastisk vän i hemmet, och även utanför! Rengör och behandla dina träytor utomhus, för en härlig känsla under fötterna. 

Oavsett om du vill rengöra dina träytor utomhus eller använda dig av en naturlig ytbehandling är Linoljesåpan ett bra alternativ. Och det bästa av allt – det doftar riktigt härligt under tiden! 

Så här gör du:

Rengöring av uteplats
För att rengöra dina träytor utomhus använder du en mindre mängd Linoljesåpa till mängden vatten. Vi rekommenderar då 1 dl till 10 L. För rengöring kan du använda ljummet vatten. 

 1. Blötlägg ytan innan du börjar rengöra med såpblandningen.
 2. Dosera 1 dl Linoljesåpa till 10 L vatten.
 3. Rengör sedan med en skurborste/terassborste eller liknande.
 4. Efterskölj med vatten.

Skurbehandling utomhus

Innan du börjar, se till att du har rätt verktyg till hands! Du behöver;

 • Skurborste (med skaft så du slipper stå på knä)
 • Linoljesåpa
 • 1 hink med såpblandning och 1 hink med kallt vatten
 • Skurtrasa eller mopp 

Innan du börjar, tänk på att aldrig lägga koncentrerad såpa direkt på torrt trä – då kan det bli fläckar. Tänk även på att använda dig av kallt vatten vid ytbehandling med Linoljesåpa, om du använder ljummet eller varmt vatten kan golvet mörkna. 

 1. Rengör golvet genom att sopa av löst smuts från ytan. Om ytan är väldigt smutsig är det bra att först göra en ordentlig rengöring. Använd då 1 dl Linoljesåpa till 10 L ljummet vatten.
 2. Skölj sedan ytan med kallt vatten innan du börjar behandla med såpa.
 3. Dosera 5-8 dl Herdins Linoljesåpa till 10 L kallt vatten.
 4. Skura sedan ytan med skurborste/terassborste! Behandla några brädor i taget och skura i träets längdriktning.
 5. Efter att du behandlat några brädor ska du torka upp det överblivna såpvattnet med en trasa eller mopp, använd då kallt vatten! Låt inte det överblivna såpvattnet torka in i träet, det kan bli fläckar. Fortsätt sedan med såpskurning av nästa parti brädor.
 6. För att hålla din altan ren och skyddad krävs det regelbunden behandling. Hur ofta beror på hur utsatt ytan är.
Det här är en variant på skurbehandling med Linoljesåpa utomhus. Tänk på att olika typer av ytor/träslag kan ha olika underhållsintervaller.

Våra produkter:

Herdins LinoljesåpaHerdins Linoljesåpa

En fetare såpa baserad på biologiskt odlad linolja av högsta kvalité. Oljan rengör, mättar och skyddar alla sorters trä-, sten- och klinkergolv. Läs mer om Herdins Linoljesåpa.