Vinn textilfärg från Herdins!

Denna tävling är nu avslutad och vinnaren är kontaktad – men håll ögonen öppna efter nya tävlingar framöver! 

Du kanske tillhör skaran som minns batikens glansdagar, som stod och knöt t-shirtar, tröjor, klänningar och påslakan med snören eller gummisnoddar, för att få spännande mönster i form av cirklar i olika storlekar? Eller så kanske du på sistone har inspirerats av dipdye-tekniken, där tygerna doppas i en färg – eller flera olika, för att få fram härliga nyansskillnader. 

Oavsett om det är något du gjort tidigare eller om det är helt nytt så bör du ta chansen att vinna detta kit med 4 paket av textilfärgen Natural Fibre (används för infärgning av naturfiber som bomull, lin, viskos). Läs mer här nedan om hur du går tillväga! 

Ta tillvara på det du redan har – färga och förnya!

Eftersom vi idag tyvärr är väldigt snabba med att slänga våra kläder och hemtextilier så går den här tävlingen ut på att du ska leta reda på kläder eller hemtextil som ligger gömt i garderoben, förrådet eller i en back under sängen, som du skulle vilja färga och förnya med Herdins textilfärg Natural Fibre, om du vinner de 4 paketen!

När du hittat dina fynd så vill vi såklart veta vad du har hittat och varför/hur du vill förnya just den tröjan, byxan, handduken eller gardinen. Du kan tävla genom att kommentera inlägget på Instagram eller på Facebook, annars kan du även skicka ett mail till j.svard@herdins.se. Skicka gärna med en bild i mail, kommentaren på Facebook eller tagga @herdinsfargverk eller #färgaochförnya på Instagram, om du har en öppen profil. Om du vill skicka en bild, se till att det inte är någon person med i bilden som inte gett sitt godkännande.

Då har du chansen att vinna ett kit med fyra paket textilfärg, där du själv får välja kulörer. Du hittar alla kulörer här!

Följ Herdins på Instagram för inspiration och information

Och om ni inte redan följer oss på Instagram – så gör du det här: @herdinsfargverk

Tävlingen pågår till och med onsdagen den 24 april

Vinnaren kommer att utses av Herdins marknadsavdelning och kontaktas sedan via mail eller direktmeddelande. Tävlingen pågår till onsdagen den 24 april kl 23.59.

Och du – om du plockar med dig ett påskägg fyllt med godis så är det helt klart möjligt att rensa och äta samtidigt!

Med textilfärg ger du dina gamla textilier en ny chans

– vilket är bra för plånboken och i längden även miljön.

Och när du ändå är igång med rensningen av garderober, förråd och andra skrymslen och vrår – varför inte passa på att lämna ifrån dig andra textilier som idag bara ligger undangömt? Det kan ju vara så att just den jackan eller gardinen skulle göra en annan person väldigt glad! Bara genom att vi använder textiler 3 gånger så långt tid som vi gör idag, minskar den totala miljöpåverkan av produktionen med upp till 70 procent, enligt forskningsprogrammet Mistra Future Fashion.

Har du aldrig testat att färga textilier tidigare så är det dags nu! 

Det är lätt som en plätt och här går vi igenom hur du kommer igång och färgar med textilfärgen Natural fibre.